Fietsen langs duurzame hotspots

FAIR-NU wil ook de eerlijke handel dichtbij stimuleren. Ter ondersteuning van dit doel is in samenwerking met Millennium Gemeente Langedijk en 3 gemeenten daarom in 2016 de Eerlijk Winkelen fietsroute geïntroduceerd, dat via flyers lokaal breed onder de aandacht wordt gebracht. 

 

Alle lokale ondernemers met duurzame producten (fairtrade, duurzaam, biologisch, tweede hands) plukken daar de vruchten van.

Om te bezoeken, te bezichtigen of te kopen; kleding, cadeautjes en voedsel gemaakt onder goeie omstandigheden voor mens en milieu. En natuurlijk nemen we je mee langs allerlei leuke plekjes waar je een verantwoord kop koffie of thee kunt drinken met een lekker biologisch broodje!

 

Download naast deze route ook de EerlijkWinkelen App (www.eerlijkwinkelen.nl), samen wijzen ze de weg naar mooie, goeie en eerlijke producten en allerlei leuke en interessante initiatieven. Neem fietstassen mee, want die kun je vullen met prachtige, verse biologische producten en voor de nodige verkoeling een flesje kraanwater!

 

Er zijn 3 routes die hun focus telkens op één van de gemeenten hebben, en elkaar overlappen. De afstanden variëren van 30 tot 35 km. Voor meer informatie over de ondernemers op de route, download de EerlijkWinkelen App.

 

Sinds kort beschikt ook de regio Bergen, Egmond en Schoorl over een route. 


 

Kom een route halen in de winkel of ga naar ...