Zilversmid uit Nepal 1 november bij FAIR-NU

Op vrijdag 1 november van 10:00 tot 17:00 komt Dambar, een zilversmid uit Nepal, naar de FAIR-NU bijzondere cadeau en wereldwinkel om zijn prachtige sieraden te verkopen. (Dorpsstraat 589, Noord-Scharwoude).

 

Dambar geeft ook kleine demonstraties in de winkel of maakt een klein sieraad speciaal volgens uw wensen.

 

Dambar, trekt zich het lot van de kasteloze jongeren uit zijn dorp in Nepal aan en hij geeft hen de kans het zilversmid vak te leren. De leerlingen die hij opleidt krijgen een eerlijk loon. Zodat ze allemaal weer hun dorp kunnen opbouwen en een toekomst hebben voor hun familie.

 

Om zijn werknemers aan het werk te houden komt hij jaarlijks naar Nederland om zijn unieke handgemaakte sieraden te verkopen.

Dambar komt samen met zijn zoon Jos, die zijn vader nu helpt met het maken van de sieraden.  Hij vertelt o.a. over het mooie, maar straatarme Nepal en presenteert zijn uitgebreide collectie zilveren sieraden. Zoekt u voor Sint of Kerst iets bijzonders, wilt een bijzonder cadeau geven of bent u zelf geïnteresseerd in een nieuw origineel sieraad, kom dat op vrijdag 1 november tussen 10:00 en 17:00 naar FAIR-NU

Reactie schrijven

Commentaren: 0